FotonaSmooth SP®

fotonasmooth_sp_21616245_portrait_of_an_artistic_woman_0001

 • Fotona Smooth SP®

  A Fotona Smooth® rendszerek a nőgyógyászat csúcs lézerei a bizonyítottan eredményes érintés nélküli, non-invazív kezelési lehetőségeknek köszönhetően. A kezelés módjának köszönhető a páciens nagyobb komfortérzete, a rövidebb lábadozási idő és a gyorsabb gyógyulás.

  Az igazi választás nőgyógyászok számára

  Az elmúlt több mint 15 évben a Fotona élvonalban van a nőgyógyászati kutatások tekintetében, a forradalmi, minimálisan invazív nőgyógyászati kezelések fejlesztésében, amely a leghatékonyabb, csodás Er:YAG és Nd:YAG lézer hullámhosszakon alapszik. Ennek a széleskörű kutatásnak és fejlesztésnek a kiemelkedő eredménye a Fotona Smooth® platform, az érintés nélküli, non-invazív nőgyógyászati lézerek, melyek egyededül állóan egyszerű használata, biztonságossága és hatásossága páratlan kezelési eredményeket biztosít.

  A két kiváló hullámhossz kombinációjával egy berendezésben, Fotona Smooth SP® rendkívül sokoldalú platformként működik, mely teljesen új megközelítéssel kiemelkedően széleskörű kezelési lehetőségeket nyújt a hatékony gyógyászati jellegű nőgyógyászati problémák megoldásában. A lézer berendezéseknek intuitív, könnyen használható érintőképernyője van, melyen a személyre szabott memória beállítások gyorsabb és hatékonyabb kezelést biztosítanak.

  Tökéletes Er:YAG az új SMOOTH módban

  A Fotona Er:YAG lézertechnológiája ideális méhszáj és hüvelyléziók, valamint HPV léziók, pigmentációk és neopláziák kezelésére. Ráadásul az egyedi fertőtlenítő képessége miatt a fertőzött szövet gyorsabb gyógyulását eredményezi.

  A Fotona nagy teljesítményű Er:YAG lézere precíz ablációt végez a környező szövet felmelegítése nélkül. Az Er:YAG lézer energiája jól abszorbeálódik vízben, ami a legfontosabb kromofóra a bőr kezelésében, ezért tudja mikron pontossággal vaporizálni a bőrt, miközben nagyon alacsony a hővezetés.

  A Fotona szabadalmaztatott VSP(Variable Square Pulse) technológiájának köszönhetően az Er:YAG lézerrendszer precízen hangolható a meleg és a „hideg” abláció között, valamint non-ablatív termikus intervallumban. Ez teszi lehetővé a széleskörű non-ablatív kezelési lehetőségeket, beleértve a Fotona forradalmian új IntimaLase® és IncontiLase® kezeléseit, melyek a szabadalmaztatott SMOOTH mód beállításokon alapulnak.

  Nd:YAG és QCW (kvázi folytonos) üzemmód a további alkalmazásokért

  A Fotona nagy teljesítményű Nd:YAG lézere a mélyebb penetrációval anélkül, hogy sérülne a szövet felszíne tökéletesen kiegészíti az Er:YAG lézert. Az egyenletes abszorpciója a szövetben és alacsony abszorpciója melaninban teszi lehetővé a biztonságos használatát minden bőrtípus esetén.

  A Fotona Smooth SP® Nd:YAG lézersugarának teljesítő képessége és tulajdonságai teszik lehetővé a speciálisabb nőgyógyászati alkalmazásokat, mint például a laparotomia, laparoszkópia és hysteroszkópia kezelések, valamint az esztétikai nőgyógyászati kezeléseket. Összehasonlítva a hagyományos technológiákkal a Fotona szabadalmaztatott VSP Nd:YAG impulzusa tulajdonképpen pillanatnyi hőmérsékletnövekedést idéz elő, mely csak a targetált részre korlátozódik.

  Ráadásul a Fotona Smooth SP® lézerek kiegészíthetők erőteljes QCW (kvázi folytonos üzemmód) infravörös sebészeti lézerrel. A Fotona Smooth SP® a speciálisan tervezett kezelőfejekkel, a hullámhosszok tulajdonságainak és kezelési lehetőségeinek köszönhetően kifejezetten széleskörű sebészeti kezelésekre nyújt megoldást.

 • Klinikai eredmények

  Néhány előtte-utána fénykép, melyet praktizáló orvosok készítettek Fotona referenciaként

  IntimaLase

  Hülyelycsatorna szűkítés

  intimalase2

  IncontiLase

  Stressz inkontinencia kezelés

  incontilase

 • Fotona Smooth SP™ Tulajdonságok

  • Nagy teljesítményű Er:YAG és Nd:YAG lézer
  • Sebészi QCW Nd:YAG lézer*
  • Fotona SMOOTH Mode Technológia
  • VSP (Variable Square Pulse= Változó négyzet impulzus) Technológia
  • Kényelmes kezelési paraméter menedzsmnet
  • Vezeték nélküli lábkapcsoló*
   * opcionálisan választható

   

  FotonaSmoothSP®
  Er:YAG
  Energia 3 J
  Üzemmódok Teljes mezős, Frakcionált, SMOOTH, TURBO
  Nd:YAG
  Teljesítmény 35 W
  Üzemmódok LP, FRAC3® (QCW, PIANO opcionális)


  Szabadalmazott megoldás-egyedülálló biztonság és precizitás

  A Fotona szabadalmazott VSP technológiája és a SMOOTH üzemmód csak néhány jellemzője, melyek a FotonaSmooth lézerrendszereket élvonalba helyezik gyakorlatilag minden nőgyógyászati kezelés tekintetében.

  A Fotona exkluzív VSP és EFC technológiái a FotonaSmooth® sorozatban teszik lehetővé, hogy az Ön által kiválasztott paraméterek biztonságosan és precízen legyenek továbbítva minden kezelés alkalmával, ezáltal páratlan biztonságot és bizalmat nyújt Önnek a lézerrendszerrel szemben.

  A FotonaSmooth® sorozatra jellemző nagy teljesítményű kapacitása, optimális kezelési sebesség és a hatásosság csak töredéke a rendszer által nyújtott lehetőségeknek, amelyek egyébként növelik a rendszer tartósságát és csökkentik a kezelés költségeit.

  Fejlett kezelőfej technológia-egyedülálló kontroll

  A Fotona speciálisan tervezett, kiemelkedő minőségű biokompatibilis anyagokat tartalmazó (titánium, arany), innovatív kezelőfej technológiája a lézersugár biztonságos, hatásos és precízen kontrollálható továbbítását optimalizálja a kezelendő területen.

  A Fotona Smooth SP® további kezelőfejeit tekintse meg a Kiegészítők menü alatt.

 • Fotona Smooth SP® Kiegészítők

  PS03 for Gynecology

  PS03 for GynecologyA kollimált, mintázott PS03 Er:YAG kezelőfej állítható megvilágítási felület a 2-7 mm tartományban fix pixel mérettel a kiválasztott méretű megvilágítási felületen. A megvilágítási felület méretének változtatásával a pixelek száma változik. Minden egyes pixelméret fluxusa beállítható a fluxus értékének kiválasztásakor. A PS03 ezen kívül speciális nőgyógyászati kiegészítővel minimálisan invazív nőgyógyászati kezelésre fejlesztett.

  R09-2G

  R09-2G

  Multi-funkcionális, kollimált Er:YAG kezelőfej 4mm megvilágítási felülettel, levehető és sterilizálható csővel speciálisan nőgyógyászati alkalmazáshoz.

   

   

   R27c

  R27cAz R27 kezelőfejhez képest kissé kisebb és kezelhetőbb. Az R27-C kezelőfej optikai szálon keresztül biztonságosan és pontosan továbbítja az Nd:YAG lézerenergiát a kezelendő felületre. A kezelőfejet a Fotona SP és XP lézereivel, illetve minden QCW üzemmódú Fotona lézerrel használhat 200, 300, 400, 600 és 1000 µm optikai szállal.

  R33

  R33

  Nd:YAG kezelőfej 2-10 mm közötti megvilágítási felülettel 1 mm-es ugrásokkal, cserélhető optikával.

   

   

   

  Vezeték nélküli lábkapcsoló

  Wireless FootswitchA vezeték nélküli lábkapcsolót a Fotona lézerrendszer 10 méteres sugarán belül használhatja, ezzel csökkentve a vezetékek mennyiségét a kezelőhelységben. A vezeték nélküli lábkapcsoló tökéletes kiegészítője lézerének, mely mozgásban nagyobb szabadságot biztosít a kezelések alatt.

   

  G-Set

  G-Set

  A G-Set a lézer spekulumból, illetve a 360° és 90°-os kezelőfejekből áll, mely a PS03 és R11 kezelőfejekkel is használható. A G-Set minimálisan invazív nőgyógyászati kezelésekre terveztek.

   

  R04-Ti

  R04-TiAz R04-Ti kezelőfej egy könnyű és tartós Titanium tartalmú kezelőfej, melyet a lézersugár energiájának biztonságos és hatásos továbbítására terveztek. Ez az egyenes nyalábú esztétikai és bőrgyógyászati kezelőfej 5 távtartóval rendelkezik, melyek segítségével 3 mm, 5 mm, 7 mm, 10 mm és 12 mm-es megvilágítási felületeket állíthatunk be.

  R08-Ti

  R08-Ti

  A R08-Ti egyenes nyalábú, sebészi Er:YAG kezelőfej, melynek 0,45 mm a megvilágítási felülete, a fokális távolságot a távtartó határozza meg. A kezelőfej a csatlakoztatható levegő/víz fúvókával, illetve anélkül rendelhető meg.

   

  R11 for Gynecology

  R11 for Gynecology

  Kollimált Er:YAG kezelőfej különböző megvilágítási felületmérettel 2-7 mm között, melyet speciális nőgyógyászati adapterrel használva minimálisan invazív nőgyógyászati beavatkozásokra terveztek.

 • Szakirodalom lista:

  Novel Minimally Invasive VSP Er:YAG Laser Treatments in GynecologyTeljes szöveg.
  Vizintin Z, Rivera M, Fistonić I, Saraçoglu F, Guimares P, Gaviria J, Garcia V, Lukac M, Perhavec T, Marini L.
  Journal of the Laser and Health Academy, Vol. 2012, No. 1, P. 46-58.

  Laser Vaginal Tightening (LVT) – evaluation of a novel noninvasive laser treatment for vaginal relaxation syndromeTeljes szöveg.
  Jorge E. Gaviria P, Jose A. Lanz L. Journal of the Laser and Health Academy, Vol. 2012, No. 1, P. 59-66.

  Minimally invasive laser procedure for early stages of stress urinary incontinence (SUI) - Teljes szöveg
  Fistonić I, Findri-Guštek Š, Fistonić N. Journal of the Laser and Health Academy, Vol. 2012, No. 1, P. 67-74.

  További források: látogassa meg a Laser and Health Academy* weboldalát további információért az orvosi lézerkezelésekkel kapcsolatban, melyeket a Fotona lézerrendszerrel lehet végrehajtani.